De Nieuwe Mecenas: Het Programma

Gepost op door Mathijs

Met gepaste trots presenteren we hier een eerste blik op het programma van De Nieuwe Mecenas: Een diverse avond over de toekomst van het mecenaat in Nederland, over gulle gevers aan kunst en wetenschap, over kleinschalige crowd funding en het grote geld van Joop van den Ende. Met opinie, debat en een kunstmarkt met jonge kunstenaars om zelf te financieren.

We trappen af met een column van happyChaos’ eigen Floor Rusman, waarna verschillende experts in debat zullen gaan over het financieren van kunst en wetenschap in Nederland. Onder begeleiding van Leonard Ornstein nemen plaats aan tafel: Benno Tempel (Directeur van het Gemeentemuseum Den Haag), Sigrid Hemels (Hoogleraar Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit, deskundige op het gebied van kunstmecenaat), Roy Cremers (oprichter voordekunst.nl, voormalig medewerker van Foam en het Stedelijk Museum) en Theo Schuyt (Hoogleraar Filantropie aan de VU Amsterdam).

Maar een happyChaos-avond is natuurlijk meer dan debat alleen. Na het debat zal De Nieuwe Liefde omgetoverd worden tot een kunstmarkt, waar verschillende fotografen, schilders, videokunstenaars en musici hun kunsten zullen vertonen. Of zij dit daadwerkelijk kunnen doen is aan jou: zonder financiële steun zal de schilder niet schilderen, noch de dichter dichten. Laat je een statig portret schilderen, verrijk je de sfeer door de muzikant te ondersteunen, of geef je liever om de kunstenaar onafhankelijk te laten werken? Wat voor een mecenas ben jij?

Dit bericht is gepost in de categorie De Nieuwe Mecenas. Bookmark de permalink.

Het is niet mogelijk om via de website op dit bericht te reageren.

Volg ons

Volg ons op Facebook!    Volg ons op Twitter!    Volg ons via RSS!


Nieuwsbrief

Sponsoren

BKB - Het Campagnebureau.

Vrij Nederland


Stadsschouwburg Amsterdam


Copyright © Stichting Happy Chaos 2000-2015. Alle rechten voorbehouden.
Design en technische realisatie: guanábana creative media.