happyChaos presenteert: SEXIT de Podcast

In een podcastserie van drie afleveringen vroegen wij aan vier experts alles over de SEXIT.

Gaan we richting een seksloze toekomst? SEXIT: seks maakt een EXIT. Jongeren beginnen later aan seks en voelen minder lust en verliefdheid. Prestatiedruk, perfectionisme en preutsheid geven reden tot zorg.

Of is deze nieuwe preutsheid progressief? We leven immers in het tijdperk van consent, van zelf bepalen wat je deelt en van alleen doen wat je zelf wilt doen. Is de SEXIT een nieuwe seksuele revolutie?

De afleveringen zijn te beluisteren op Spotify, Apple, Google en via RSS.

Stijn de Vries. Stijn de Vries is een journalist, fotograaf en programmamaker. In de documentairereeks Jong Geleerd, Nooit Gedaan gaat hij op onderzoek uit, want waarom is hij nog maagd? Ben je pas volmaakt als je seks hebt gehad? En hoe kan het dat bijna een kwart van de jongens rond de 23 jaar nog maagd is, maar je daar niets over hoort?
Linda de Munck: Als taboe-doorbreker en feminist gebruikt @linnndademunck Youtube en Instagram als platforms om haar boodschap over te brengen. Hoe opener en eerlijker, hoe beter. Haar visie: Door over taboes te praten, worden we minder onzeker over liefde, seks en ons lichaam. Een leven zonder schaamte is namelijk veel fijner, toch?
Katrien Jacobs: Katrien is docent Culturele Studies aan de universiteit van Hong Kong en doet veel onderzoek naar gender & seksualiteit en hoe deze in de media en politiek naar voren komen. Ze is de schrijfster van het boek ‘Radicaal-rechtse seks’ (uitgegeven in 2021), naar aanleiding van haar undercover onderzoek in extreemrechtse kringen, of wel de conservatieve ‘manosfeer’ genoemd. In haar boek worden in het bijzonder de thema’s seksualiteit & seks binnen deze groep aangekaart.
Mabel Nummerdor. Mabel Nummerdor is toekomststrateeg, schrijver, innovatie-activist én taboedoorbreker. Samen met Jeanneke Scholtens deed ze twee jaar onderzoek naar de toekomst van Sex.